Kedvenc levesek ...
Huncut leves
Fél liter babot keverés nélkül puhára főzünk. Leszürjük, mert csak a levét használjuk. (A babból salátát vagy tortát készítünk). A leszürt lébe zöldséget aprítunk és puhára főzzük. Kevés zöldséget, 2-3 kockacukorral barnára píritunk és a leveshez öntjük. Tésztát vagy riszt főzünk bele, leszürve tálaljuk.
Kel-lé leves
15 dkg száraz borsót puhára főzünk (lehetőleg zöld félborsó). Világos rántást készítünk és kel-levével felöntve felforraljuk. Píritott zsemlyekockával tálaljuk.
Kaszás leves
Ha sonkát, vagy füstölt húst főzünk, levéből igen ízletes levest készíthetünk. Kihűlés után zsírját leszedjük, négy személyre négy liter levet veszünk, de ha igen sós lenne, vízzel hígitjuk. Egy babérlevéllel és két gerezd fokhagymával felfőzzük, 2 dl tejfelfelben 2 kávéskanálnyi lisztet elhabarunk, ezzel is felfőzzük, gyengén megsavanyítjuk ecettel, s píritott zsemlye- vagy kenyérkockával tálaljuk.